2011-06-13 16:00:06

Međunarodni dječji festival 2011.

Međunarodni dječji festival 2011. održat će se od 18. lipnja do 2. srpnja u Šibeniku. Bogati dvotjedni festivalski program odvija se svake godine početkom ljeta u zatvorenim i na otvorenim scenskim prostorima (trgovima i ulicama) renesansnog grada Šibenika. Sudjeluju brojni profesionalni i amaterski ansambli - lutkari, filmski stvaraoci, glumci, pjesnici, glazbenici iz zemlje i inozemstva.

U bogatom radioničkom programu festival pruža brojnoj djeci prve estetske spoznaje iz raznih umjetničkih područja. U sklopu festivala Grad Šibenik i Gradska knjižnica ˝Juraj Šižgorić˝ redovito raspisuju likovni natječaj za djecu osnovnoškolskog uzrasta na zadanu temu.

Tema ovogodišnjeg likovnog natječaja je  Ruho naših starih - narodna nošnja zavičaja.

Međunarodni dječji festival osnovan je 1958. godine. Temeljno mu je kulturološko i pedagoško opravdanje unapređivanje estetskog odgoja djece i mladeži, te razvijanje svih umjetničkih oblika dječje kreativnosti.

To je Festival ostvarivao, prvenstveno njegujući tri osnovna sadržaja:

održavanje godišnje smotre odabranih ansambala iz Hrvatske i inozemstva radionički program kao oblik neposrednog uključivanja djece u stvaralački izraz organiziranje simpozija u svezi s kreativnošću i umjetnošću, te drugih pitanja od važnosti za odgoj djece.

Kontakt:

Šibensko kazalište Međunarodni dječji festival  Kralja Zvonimira 1, 22000 Šibenik  Tel:  + 385 22 213 123 (Referada MDF)  Fax: + 385 22 212 134  E-mail: sibensko.kazaliste@sibensko-kazaliste.hr

www.skole.hr