2011-06-14 11:47:49

Humanitarna akcija "Školarac humanitarac - Djeca za djecu"

Humanitarna akcija Školarac humanitarac - Djeca za djecu održat će se 19. Lipnja u trgovačkom centru Garden Mall (Zagreb, Oporovečka 15) u vremenu od 10 do 18 sati. Radi se o akciji prikupljanja školskog pribora za učenike - svatko tko donese školski pribor biti će nagrađen. Najmlađi će imati priliku za zabavu na organiziranim dječjim radionicama i igraonicama, a školarci će imati priliku za zabavu uz glazbu i druženje.

Udruga volontera „Budimo humanitarni“ je udruga za promicanje humanitarne svijesti, zdravijeg življenja i edukacije mladih, a posljednja u nizu aktivnosti je humanitarna akcija „Djeca za djecu“.

Cilj projekta je poticati djecu i mlade na humanitarne aktivnosti i ispraviti njihovo krivo mišljenje da je "nemati" nešto ružno i pogrdno, a ujedno i konkretno pomoći učenicima koji nemaju da se ne osjećaju izolirano od svojih kolega.

Nerijetko se u školama izoliraju oni učenici koji su lošijeg imovinskog stanja. Ovim projektom pokušati će se promijeniti taj negativan stav kod mladih, a ujedno i pomoći tim učenicima kojima je pomoć najpotrebnija. Na javnom mjestu organizirat će se prikupljanje školskog pribora od učenika, koji će se u ime svojih školskih kolega odreći jednog dijela školskog pribora ili pokloniti onaj koji im više ne treba. Pod školski pribor ulazi sve osim udžbenika/knjiga. Dakle pribor za crtanje i pisanje, pernice, torbe, dresovi za tjelesni, tenisice i školske šlape, bilježnice, omoti za knjige...

Do učenika će se doći putem škole dok još traje nastava, ali i preko društvenih mreža i medija. Svaki sudionik će dobiti diplomu za položeni ispit iz humanitarstva. Osim školskog pribora, na završnici humanitarne akcije na Ljetnom festivalu u Zagrebu prikupljati će se i sredstva za nabavku računala za učenike.

 

Vijest je prenesena s portala Klinfo.


www.skole.hr