2011-06-15 16:25:22

Ljetni program u Muzeju suvremene umjetnosti

Muzej suvremene umjetnosti pripremio je tijekom ljeta raznolike edukativne sadržaje. Uz izložbu Ivana Kožarića „Preko crte“ pripremljena su brojna i raznovrsna događanja za različitu vrstu publike, od profesionalaca i znalaca Kožarićeva opusa do najšire publike i djece koja se po prvi put susreću s umjetnošću.

Od crte do oblika i prostora

Prvo je na rasporedu radionica „Od crte do oblika i prostora“ koja će se održati 16. lipnja, od 11 do 13 sati, na vanjskom prostoru MSU-a, a namijenjena je za djecu u dobi od 6 do 13 godina.

Dvije Kožarićeve skulpture Oblik prostora (1965.) i Nedjelja (1969 – 1975) postavljene su u vanjskom prostoru MSU-a. Upravo one kao i brojni Kožarićevi crteži na izložbi „Preko crte“ bi mogle potaknuti djecu na razmišljanje kakav put treba prijeći crta na papiru da bi postala oblik u prostoru. Inspirirana Kožarićevim djelima, jeca će pokušati crtežom izraziti nove oblike za vanjski prostor Muzeja.

Voditeljice radionica: Marijeta Karlović i Petra Boehm. Okupljanje na recepciji u 15 sati.

Najave za grupe djece iz dječjih vrtića, đačkih domova i dječjih domova moguće su putem e-maila na eduakcija@msu.hr ili na broj tel. +385 1 605 2700.

Isječak Bundeka

Eduakcija uz izložbu Ivana Kožarića „Preko Crte“ uključuje i ciklus radionica „Isječak Bundeka“ a prva radionica je na programu 18. Lipnjaod 16 do 18 sati. Voditeljica: Ksenija Filipović, akademska slikarica. Radionica je namijenjena djeci u dobi od 6 do 13 godina.

„Isječak Bundeka“ je serija kreativnih radionica za djecu i mlade, koja uključuje i njihove obitelji i staratelje. Radionice i druženja započinju u prostoru Kožarićeve izložbe, a završavaju na Bundeku. Jezero u neposrednoj okolici MSU-a, na 10 minuta hoda od Muzeja, omogućuje pogled na oazu''kultivirane'' i ''divlje''prirode u novozagrebačkom okruženju. Bit de t o prigoda za razgovor o brojnim temama koje pokreće Kožarićevo djelo kao što je i Isječak rijeke, skulptura nadahnuta rijekom Seinom, stvorena u Parizu 1959. Upravo je ta skulptura bila inspiracija za naslov ciklusa radionica Isječak Bundeka.

Mobilni muzej

Muzej ovo ljeto izlazi iz zgrade i odlazi u posjet vrtićima, dječjim i đačkim domovima noseći sa sobom radove Ivana Kožarića kojima ne smeta transport i vrućina. Posebno izabrani radovi ''mobilnog muzeja'', kao i najveći dio izložbe Preko crte, vrlo lako sadržajem i formom komuniciraju s dječjim svijetom potičući njihovu znatiželju i kreativnost.

Najave za grupe djece iz dječjih vrtića, đačkih domova i dječjih domova moguće su putem e-maila na eduakcija@msu.hr ili na broj tel. +385 1 605 2700.

Voditeljice: Petra Boehm, Marijeta Karlović, Petra Srbljinović i Martina Vidas Butorac.

Cjelokupan program vezan uz izložbu Ivana Kožarića „Preko crte“ dostupan je na internetskim stranicama Muzeja suvremene umjetnosti.

 

Autorica programa: Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela.


www.skole.hr