2011-06-16 12:24:13

Akcija u Gradskoj knjižnici Zadar - potraga za “Knjigom ljeta” putem bloga

Cijelu godinu djeca se bave lektirom pa se stoga, u sklopu akcije Gradske knjižnice Zadar 'Knjiga ljeta', provodi čitanje knjiga na sasvim nov način. Iako se knjigu ljeta u Gradskoj knjižnici, na dječjem odjelu, bira još od 2008. godine, ove se godine pokrenula nova inicijativa, pa je cijela ideja prešla u virtualnu sferu.

Tako će putem bloga, mali/mladi čitatelji moći odabrati između 20-tak ponuđenih naslova i tijekom čitanja slati svoje dojmove, komentare, fotografije.

Kako u Gradskoj knjižnici Zadar za djecu i mlade postoji 4 kluba čitatelja, tako će se njihovo knjiško druženje nastaviti i putem bloga. Tragače koji aktivno i kreativno sudjeluju u komentarima i raspravama na kraju ljeta bit će nagrađeni knjigama i drugim nagradama.

U Središnjoj knjižnici ili ograncima potrebno je ispuniti pristupnicu i tako postati tragač za Knjigom ljeta (novi članovi mogu se pridružiti u bilo kojem trenutku tijekom ljeta). Knjige (ili barem jednu) treba pročitati, komentirati i glasati putem bloga.

Traga se na blogovima:

www.knjigaljeta.wordpress.com (za djecu od 8 do 12 godina) i www.knjigaljetateens.wordpress.com (za mlade od 12 do 15 godina).

 

Vijest je prenesena  s portala eZadar.


www.skole.hr