2011-06-17 10:56:17

Program za razvedene roditelje i njihovu djecu

Program "I mama i tata - UVIJEK" Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije namijenjen je roditeljima i djeci čije obitelji prolaze ili su prošli situaciju razvoda. Ta situacija predstavlja novi izazov za obitelj, posebno za roditelje koji se moraju snaći u nekim novim životnim ulogama.

Program je osmišljen kao ciklus od 4 predavanja za roditelje i 4 radionica za djecu (do 12 godina), sa sljedećim temama:

Roditelji

Ciklus se sastoji od 4 predavanja, koja vode stručnjaci Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije

predavanje: Obiteljski zakon i razvod braka - stručni radnik pravnik predavanje: Roditeljska i partnerska uloga - stručna radnica psihologinja predavanje Komunikacija - stručna radnica socijalna radnica predavanje Razvod i daljnji odgoj djece - stručna radnica psihologinja Djeca

Ciklus se sastoji od 4 radionice koje će voditi stručnjaci Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije

radionica: Upoznavanje, moje jake strane - stručna radnica psihologinja radionica: Promjene u životu mogu biti izazov - stručna radnica socijalna radnica radionica: Što je u mojoj kontroli? - stručna radnica psihologinja radionica: Opuštanje, nošenje s lošim emocijama - stručna radnica socijalna radnica

Minimalan broj polaznika predavanja/radionica je 6 osoba (nevažno o tome radi li se o roditeljskim parovima ili o jednom roditelju) te djece tih roditelja. Kada se prikupi dovoljan broj polaznika, dogovorit će se datum početka ciklusa predavanja/radionica.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Obiteljskog centra Virovitičko-podravske županije


www.skole.hr