2011-06-30 13:01:37

"Park in Zagreb" festival - besplatni programi od 27. lipnja do 9. srpnja

Park-in-Zagreb, dvotjedni festival zabave i kulture sa besplatnim programom održava se od 27. lipnja do 9. srpnja 2011. godine u Gradskom parku Ribnjak, Centru mladih Ribnjak i klubu Purgeraj.

Cilj festivala je da za vrijeme trajanja festivala ponudi mladima koji se zateknu u Zagrebu raznolik kulturni sadržaj - koncerte, predstave, radionice, projekcije, izložbe, performanse, te omogući domaćim i stranim, djeci i mladim umjetnicima, da u opuštenoj i neobaveznoj zagrebačkoj ljetnoj atmosferi predstave svoje radove publici.

Glavna ciljana skupina festivala su mladi od 15 do 30 godina starosti, ali postoje programi i sadržaji i za one najmlađe, od 8 do14 godina. Stariji od 30 godina također su dobrodošli ako se žele uključiti u program festivala, bilo aktivno kao sudionici bilo pasivno kao gledatelji.

Cjelokupna ponuda festivala je besplatna, a obuhvaća predstave, književne večeri i koncerte, različite radionice te takozvani Off program, koji je ove godine posvećen Danu Španjolske a održat će se 2. srpnja u parku Ribnjak.

Program počinje u 17 sati s jednosatnom igraonicom, nastavlja se u 18 sati tečajem španjolskog, radionicom kuhanja u 19 sati, prezentacijom u 20 sati te flamencom u 20:45 sati.

Park-in-Zagreb nudi mnoštvo radionica koje vode volonteri , a moguće je sudjelovati u sljedećim radionicama: capoeira, bollywood, orijentalni ples, emocionalna yoga, klasični indijski ples, happy hoops (mala škola plesa sa hula hoopom), salsafit, zumba, masala bhangra workout, landart radionica (izrazi se govorom prirode), ultimate frisbee, „1,2,3 - smijeh“- radionica „relaksacije smijehom”, kineska kaligrafija, početni trbušni ples, indijski ples - kathak stil, napredni fusion orijentalni ples, POI spinning i zen yoga.

Uz sve navedene radionice i Off program tu je i bogat književni, kazališni i glazbeni program.

Više informacija o programu - opis radionica, vrijeme održavanja, dob kojoj je program namijenjen i ostale potrebne informacije, moguće je pronaći na internetskim stranicama Park-in-Zagreb festivala.


www.skole.hr