2011-07-04 08:27:00

"Tesla u Zagrebu 2011." povodom Teslinog rođendana - 10. srpnja

Trodnevnom manifestacijom, od 8. do 10. srpnja, u Zagrebu će biti obilježen rođendan Nikole Tesle u organizaciji Tehničkog muzeja i Udruge Nikola Tesla-Genij za budućnost. „Tesla u Zagrebu“ naziv je prve međunarodne izložbe posvećene Nikoli Tesli kojom započinje ovogodišnja trodnevna proslava Teslina rođendana.

Izložba Tesla u Zagrebu bit će otvorena 8. srpnja u Češkom domu (Šubićeva 20, Zagreb) a organizira se u suradnji s udrugom Češka beseda u Zagrebu i pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Češke u Zagrebu. Osim Teslinih najznačajnijih patenata, na izložbi koja je otvorena do 10. srpnja, moći će se pogledati i biografija Nikole Tesle, zbirke knjiga o Tesli (različitih autora), uporabni predmeti s likom i imenom Nikole Tesle, pismeni uraci učenika osnovnih i srednjih škola na temu Nikola Tesla, foto, filmski i video materijal, slikovnica „Gospodar svjetla Nikola Tesla“,  a u sklopi izložbe održat će se i predstavljanje nominiranih kandidata za dodjelu godišnje nagrade „Nikola Tesla - Genij za budućnost 2011."

Izložba je 8. i 9. srpnja otvorena od 15 do 21 sat, a 10. srpnja od 11 do 18 sati.

Posjetitelji će 8. srpnja s početkom u 11 sati moći uz prigodno predavanje o Nikoli Tesli pogledati i zanimljive pokuse u Tehničkom muzeju u Zagrebu u kabinetu Nikole Tesle. Za predmetno predavanje potrebno je na blagajni Muzeja unaprijed podići besplatnu ulaznicu.

U sklopu manifestacije, 8. i 9. srpnja u 20 sati održat će se besplatna predstava teatra Gavran, komedija „Pacijent doktora Freuda“ u režiji Robert aRaponje.

Na sam dan Teslina rođendana - 10. srpnja predstavnici grada Zagreba, udruge Nikola Tesla - Genij za budućnost i počasni gosti posjetit će spomenik Nikole Tesle.

Istog dana u večernjim će satima biti održana druga večer „Tesla & friends“ gdje će kao i prošle godine biti dodijeljene godišnje nagrade Nikola Tesla - Genij za budućnost. Na večeri Tesla & friends ove će godine biti i premijerno izveden mjuzikl o Teslinom životu pod nazivom „Kap u moru“ kazališta Tvornica Lutaka te predstavljena zanimljiva dječja slikovnica pod nazivom Gospodar svjetla - Nikola Tesla.

Za sve informacije i detalje o događanjima moguće se obratiti na e-mail: predsjednica@unt-genius.hr ili ih pronaći na www.unt-genius.hr


www.skole.hr