2011-07-08 12:59:58

Dubrovačke ljetne igre 2011. - od 10. srpnja do 25. kolovoza

Dubrovačke ljetne igre (62. po redu), koje se tradicionalno održavaju od 10. srpnja do 25. kolovoza, okupit će više od 2000 umjetnika iz cijeloga svijeta, a tijekom 47 festivalskih dana na desetak scena i prostora održat će više od 80 dramskih, glazbenih, plesnih, likovnih i opernih izvedbi.

Program donosi dvije uspjele reprizne predstave i tri premijerna naslova uglednih redatelja kojima je to prva suradnja s Igrama. Antika je ove godine zastupljena predstavom „Kralj Edip“ u režiji Eduarda Milera i u izvedbi Festivalskoga dramskog ansambla. Slijede „Kate Kapuralica“ Vlahe Stullija u režiji Darija Harjačeka, koja će biti izvedena 26. srpnja, te hrvatska praizvedba novijeg djela Ivane Sajko „Prizori s jabukom“.

Od prošlogodišnjih naslova bit će izvedena drama „Spašeni“ Tomislava Zajeca u režiji Franke Perković te Gogoljev „Revizor“ u režiji Jerneja Lorencija.

Bogat i repertoarno raznolik glazbeni program varirat će od simfonijske i operne glazbe do klavirskih, gitarističkih i violončelističkih recitala te jazza i folklora.

Glazbeni program otvorit će Zagrebačka filharmonija 11. srpnja, a zatvorit će ga operni gala koncert Simfonijskog orkestra HRT-a i proslavljenog kontratenora Maksa Emanuela Cenčića 25. kolovoza.

U glazbenom programu treba izdvojiti nastup Ive Pogorelića koji će nakon 26 godina nastupiti u atriju Kneževa dvora te nastup violončelističkih zvijezda Luke Šulića i Stjepana Hausera sa Zagrebačkim solistima.

Više o igrama moguće je vidjeti na http://www.dubrovnik-festival.hr/dubrovacke-ljetne-igre

Cjelokupan program je dostupan na Internetskim stranicama Dubrovačkih ljetnih igara.


www.skole.hr