2011-07-11 13:09:00

KalelargArt 2011. - festival ulične umjetnosti Zadar - od 27. do 29. srpnja

KalelargArt - festival ulične umjetnosti je projekt koji ujedinjuje prezentaciju ulične kulture i animaciju stare gradske jezgre. Projekt podrazumijeva plesne, kazališne i preformerske izvedbe u gradu. Ovogodišnji festival će se održati od 27. do 29. srpnja.

KalelargArt se odvija u večernjim satima kad se istovremeno održavaju programi na Narodnom trgu, Kalelargi i Forumu, a sastoji se od različitih oblika umjetničkog izraza, od glazbeno - scenskih nastupa, likovno - umjetničkih projekata do raznih uličnih akrobacija i performansa koje zabavljaju prolaznike na svakom koraku.

KalelargArt - festival ulične umjetnosti idealno je događanje tijekom ljetnih mjeseci, koje uspješno spaja mediteransku potrebu da se tijekom ljetnih vrućina što više i što duže bude podno neba i zvjezdanih noći.

S raznim umjetničkim prikazima, od monodrame, koncerata bluse i jazz glazbe, raznih performansa, žonglera i mađioničara umjetnost je izašla iz svoje krute forme, dvorana i akademija te sišla među obične ljude i pretvorio ulice grada u pozornicu ispreplićući izvođače s vlastitom publikom.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Turističke zajednice grada Zadra.


www.skole.hr