2011-07-11 13:44:00

"Kreativko 2011." - kreativne radionice Obiteljskog centra Varaždinske županije

Obiteljski centar Varaždinske županije preko ljeta planira pružanje novih sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece predškolske i školske dobi.

I ove godine organizirat će se likovne kreativne radionice pod nazivom "Kreativko" s ciljem razvoja stvaralačkih i kreativnih sposobnosti kod djece i mladih te kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena i afirmacije pozitivnih vrijednosti kod djece, kao i ostvarivanje prava svakog djeteta da u potpunosti razvije svoje potencijale te prava na slobodno vrijeme, igru i razonodu.

Primjenjivat će se razne likovne tehnike, radit će se prirodnim i reciklažnim materijalom. Kreativko su osmislili i provodit će ga stručni/e djelatnici/e Obiteljskog centra.

Radionice se provode u suradnji s gradskim knjižnicama i čitaonicama tako da će se drugu godinu zaredom radionice odvijati u Varaždinu u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović - dječji odjel u vili Ožegović i u Ludbregu u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kersner. Po prvi put radionice će se odvijati u Novom Marofu u prostorijama novootvorenog Kulturnog centra Ivan Rabuzin. S obzirom da traju školski praznici i da djeca i mladi imaju dosta slobodnog vremena, iz Obiteljskog centra se nadaju da će ih ti programi razveseliti i da će se rado uključiti u "Kreativku". Stoga pozivaju djecu, a i roditelje da se zajedno uključe u radionice koje su za sve polaznike besplatne, a odvijat će se prema slijedećem rasporedu:

Novi Marof - Kulturni centar Ivan Rabuzin svakog ponedjeljka u mjesecu srpnju u vremenu od 10 do 11:30 sati Varaždin - Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović, odjel za djecu u vili Bedeković svaku srijedu u mjesecu srpnju i kolovozu do 10. kolovoza u vremenu od 10 do 11:30 sati Ludbreg - Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kersner svakog četvrtka u mjesecu, 7. i 21. srpnja u vremenu od 10 do 11:30, a 14. i 28. srpnja u vremenu od 17 do 18:30 sati.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Obiteljskog centra Varaždinske županije.

 

 

 


www.skole.hr