2011-07-12 15:11:26

Radionica "Sjene i sjenice" u Muzeju suvremene umjetnosti - prijave u tijeku

Muzej suvremene umjetnosti organizira radionicu pod nazivom „Sjene i sjenice“ koja će se održati 16. srpnja, a namijenjena je djeci od 6 do 13 godina. U ovoj radionici djeca će pokušati prenijeti na papir najzanimljivije oblike sjena koje će zapaziti kratkom šetnjom u uvodnom dijelu radionice (u okolici Muzeja).

Svaki sudionik radionice ima mogućnost naći njemu/njoj najzanimljiviji oblik sjene i taj oblik zatim prenijeti na papir u tehnici tuša u boji. Voditeljica radionice: Petra Böhm, pripravnica MSU-a.

Opis teme radionice:

„U prirodi ništa nije trajno. Sve se mijenja iz sata u sat, iz dana u dan, a svako godišnje doba ima svoje posebnosti. Ljeto nudi obilje sunca i boja, ljepotu zelenila, pregršt dozrelog voća i raznobojnih plodova. Stabla, zgrade, predmeti, ljudi, itd... pod dodirom vrelog ljetnog sunca svojim tijelima stvaraju privremene slike koje zovemo SJENE. Sjene se svakim pokretom ili pomakom sunca mijenjaju. One mogu imati razne oblike: oble, uglate, geometrijske, pravilne, nepravilne, itd. Svaka sjena je ploha koja ima svoj oblik i karakter.“

Radionica će se održati od 16 do 18 sati u MSU predvorju, a okupljanje će biti na recepciju u 16 sati. Sudjelovanje u radionici je besplatno, a pribor i materijal osigurani.

Potrebno je prijaviti se na eduakcija@msu.hr ili telefon +385 1 605 27 00 najkasnije do 15. srpnja 2011. do 17 sati.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Muzeja suvremene umjetnosti.


www.skole.hr