2011-07-20 14:59:15

Likovne radionice "Nije zlato sve što sja"

Utorkom i četvrtkom tijekom mjeseca srpnja u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka (Muzejski trg 1, Rijeka) održavati će se likovne radionice „Nije zlato sve što sja“, od 18:30 do 20 sati.

Radionice su osmišljene za manje skupine djece i odraslih (10 do 12 polaznika po skupini), što omogućava individualiziran pristup radu i izražavanje individualnih kreativnih ideja svakog polaznika. U pedagoškom smislu radionice predstavljaju simbiozu likovnosti i primijenjene umjetnosti.

Stare pozivnice, razglednice, muzejski katalozi poslužiti će kao materijal za izradu. Metodom reciklaže polaznici radionica imat će priliku doživjeti transformaciju jednog «blaga» u likovni predmet, te naučiti tehniku kaširanja.

Elementi za izradu nakita nastaju oblikovanjem papirnatih traka u perlu u kombinaciji s izradom papirnatih dukata metodom pečatiranja (motivom preuzetim s novčića iz zbirke Muzeja). Malim zanatskim vještinama oblikovat će se ogrlice, narukvice i naušnice.

Idejna autorica i voditeljica radionice je Izabela Peculić Stančić.

Sudjelovanje se može najaviti na tel. +385 51 213 578, +385 51 553 666 (Muzej) ili na +385 98 305 123 (Izabela Peculić Stančić).

Radionice se održavaju uoči izložbe Nije zlato sve što sja, autorice Ivane Šarić Žic, koja će biti otvorena u prosincu, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

 

Vijest je prenesena s Internetskih stranica Muzejskog dokumentacijskog centra.


www.skole.hr