2011-08-24 11:48:50

Sportske igre mladih 2011. - otvoreni Stars međunarodni dani

Živimo život bez droge jer droga uzima život, tradicionalni je moto Sportskih igara mladih koje se ove godine održavaju 15. put. Nakon tri tjedna i tri smjene završena su natjecanja u deset sportova INA Sportskih igara mladih, a četvrti tjedan predviđen je za Stars Međunarodne dane.

Od 22. do 26. kolovoza u Splitu borave djeca iz Makedonije, Mađarske, Estonije, Crne Gore te pobjednici Sportskih igra mladih iz Bosne i Hercegovine zajedno s domaćim ekipama iz Hrvatske.

Na INA Sportskim igrama mladih 2011. u Hrvatskoj je sudjelovalo 80 000 natjecatelja.

Budući da je ovo prva godina održavanja Sportskih igara mladih u BiH, na kojima je sudjelovalo 11 000 osnovnoškolaca, najboljima je nagrada ljetovanje u Splitu i druženje s vršnjacima iz drugih država. Sudionici iz drugih zemalja, u kojima se igre još ne održavaju, dolaze na poziv organizatora. Tako je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Mađarske, ove godine dalo priliku djeci iz Debrecena (koja su prije dvije godine pogođena poplavama).

Svečano otvaranje Stars Sportskih igara mladih održano je 23. kolovoza 2011. godine u 9 sati u dvorani "Poljud" (Poljudsko šetalište bb, Split).

Otvaranju je prisustvovalo oko 300 djece iz šest spomenutih zemalja koji će se tijekom idućeg tjedna natjecati u deset sportova (mali nogomet, ulična košarka, odbojka, odbojka na pijesku, tenis, stolni tenis, graničar, šah, rukomet i badminton).

Međunarodni dani su predviđeni kao tjedan u kojem djeca, osim u natjecanju, uživaju i upoznavanju drugih kultura i sklapanju novih prijateljstava s djecom iz regije - sve kroz sport i zabavu. Također, ovo je prilika djeci iz Estonije, Makedonije, Mađarske za upoznavanjem Splita i stvaranjem novih i lijepih uspomena.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Sportskih igara mladih.


www.skole.hr