2011-08-26 13:40:00

Prva hrvatska kazališna Burza neovisnih kazališta i kazališnih družina

U Zagrebu će se od 1. do 4. rujna održati Prva hrvatska kazališna Burza neovisnih kazališta i kazališnih družina iz tri županije okupljenih u Mrežu osnovanu u rujnu 2010. godine. Na Burzi će se odigrati 21 predstava za sve uzraste, a bit će organiziran i okrugli stol s temom „Zašto surađivati s Mrežom neovisnih kazališta/kazališnih družina?“.

Burza će se sva četiri dana održavati u kazalištu Mala scena, a u njoj će sudjelovati četrnaest članica Mreže okupljenih pri Kazališnom epicentru, kazališnom centru srednje i jugoistočne Europe: ActLab, Bacači sjenki, Don Hihot, K.R. Gustl, Lutkarski studio Kvak, Mala scena, Merlin, Moruzgva, Planet Art, Play Drama, Rugantino, Svarog, Tirena te Tvornica lutaka.

Na ovu jedinstvenu Kazališnu burzu pozvani su svi potencijalni zainteresirani predstavnici pučkih otvorenih učilišta, centara za kulturu, narodnih sveučilišta, pedagoga osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, predstavnici turističkih zajednica, turistički djelatnici te ostala zainteresirana javnost.

Dio ulaznica na Burzi osigurano je i za širu javnost po cijeni od 10 kuna, za sve one koje zanimaju kazališne predstave članica Mreže.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se što prije jave i osiguraju svoja mjesta na ovom jedinstvenom događaju.

Program Burze neovisnih kazališta i kazališnih družina dostupan je na internetskim stranicama Kazališnog epicentra gdje je dostupno i više informacija o mreži neovisnih kazališta i kazališnih družina.

 

Vijest je prenesena s portala Culturenet.


www.skole.hr