2011-08-31 14:27:25

Radionica "I kraj i početak" u Muzeju suvremene umjetnosti - prijave

Muzej suvremene umjetnosti pripremio je radionicu za djecu u dobi od 7 do 12 godina pod nazivom „I kraj i početak“. Održat će se 3. rujna od 16 do 18 sati (vanjski prostor MSU-a).

Kraj ljeta čini se uvijek dolazi prije vremena. On ujedno najavljuje i novi početak, početak jeseni i početak nove školske godine. Sjetu zbog kraja ljeta brzo nadomješta uzbuđenje zbog škole, druženja, prijatelja, nove torbe, novih knjiga i nove pustolovine. Veselimo se i novim bojama: zlatna boja užarenih dana pretapa se u crveno-narančaste nijanse jeseni. Gledajući iz minute u minutu kako se žarko crvena pretapa u narančastu, a blijedo ružičasta u purpurnu shvaćamo kako svaka boja spektra sadrži u sebi i kraj one prethodne i početak sljedeće.

Na ovoj subotnjoj radionici koja će se održati u okolici Muzeja, pokušat će se istražiti priroda boja. Stvorit će se kompozicija koristeći samo čiste, osnovne boje, a zatim ih miješati s ostalima, dodavati i oduzimati, istražujući njihove odnose. Služit će se crtačkim (flomasteri) i slikarskim tehnikama (akvarel, tempere) koji će se međusobno kombinirati. Kao podloga za rad poslužit će veliki formati papira koje će djeca ispružiti i oslikati na vanjskim terasama Muzeja.

Voditeljica: Ksenija Filipović, akademska slikarica i volonterka Tasnim Zin.

Okupljanje na recepciji u 16 sati. Sudjelovanje u radionici je besplatno, a pribor i materijal osigurani.

Potrebno je prijaviti se na: eduakcija@msu.hr ili telefon: +385 1 60 52 700 najkasnije do 2. rujna 2011. do 17 sati.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Muzeja suvremene umjetnosti.


www.skole.hr