2006-12-13 00:00:00

Dan sigurnijeg Interneta 2007.
Četvrta manifestacija Dana sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day) obilježit će se 6. veljače 2007., a škole i druge ustanove iz cijeloga svijeta pozvane su na sudjelovanje u obilježavanju ovog dana.

Pokrenut kao inicijativa 2004. godine, Dan sigurnijeg Interneta postao je glavnim godišnjim događajem Insafea, projekta Europske komisije usmjerenog ka promicanju internetske sigurnost. Organiziran kao mreža nacionalnih čvorova, ova je rastuća inicijativa preuzela zadatak promicanja medijske pismenosti te sigurne, etične i učinkovite uporabe Interneta i mobilnih telefona.

Glavno događanje kojim će se obilježiti ovaj dan je, kao i prošle godine, blogaton, blog koji se otvara na Dan sigurnijeg Interneta. Tema ovogodišnjeg blogatona je “Prelaženje granca” (“Crossing Borders”), a cilj mu je zbližavanje i osvješćivanje djece, njihovih učitelja i organizacija diljem svijeta o sigurnosti i rizicima na Internetu.


Više informacija o prošlogodišnjem blogatonu pronaći ćete ovdje, a upute za sudjelovanje u novom ovdje.

Uz objavljivane blogatona, Insafe priprema i niz drugih aktivnosti kojim će se obilježiti ovogodišnji Dan sigurnijeg Interneta:

natjecanje škola započeto u listopadu 2006. usmjereno na pitanja e-privatnosti, netiquette i snagu slika; online istraživanje rizika kojima su izloženi mladi na Internetu (www.saferinternet.org/quiz); emitiranje spotova na temu sigurnosti na Internetu na nacionalnim TV postajama diljem Europe; online magazine na temu sigurnosti na Internetu u izradi kojeg se možete uključiti i vi.

Više o Insafeu pročitajte na http://www.saferinternet.org, a za sva dodatna pitanja možete se obratiti na info-insafe@eun.org.


www.skole.hr