2011-09-05 15:10:09

Akcija "Za siguran put do škole"

Početkom svake školske godine grad Ðakovo organizira akciju i  provodi mjere s ciljem što veće sigurnosti školske djece na putu do škole. U ovoj školskoj godini 2011./2012. zajedno sa svim osnovnim školama i policijskom postajom Ðakovo provodi se  akcija “Za siguran put do škole” na području cijelog grada.

Osnovni cilj ove akcije je upoznavanje prvoškolaca sa prometom i prometnom signalizacijom, kako teoretski tako i praktično na ulicama našeg grada. Cilj akcije je edukacijom učenika utjecati i ukazati na sve opasnosti sudjelovanja u prometu, ali i doprinijeti što većoj sigurnosti djece.

Akcija će se odvijati prema slijedećem rasporedu:

utorak  - 6. rujna: u 8 sati - predavanje za učenike OŠ u Budrovcima u 10 sati - predavanje za učenike OŠ u Selcima Ðakovačkim u 13:30 sati - predavanje za učenike OŠ u Piškorevcima srijeda - 7. rujna: u 8 i 9 sati - predavanje za učenike OŠ I. G. Kovačića u 10 sati - predavanje za učenike OŠ Vladimira Nazora i predavanje za učenike OŠ u Ivanovcima i OŠ u Pisku četvrtak - 8. rujna: u 8 sati - predavanje za učenike OŠ J. A. Čolnića u 9:30 sati - predavanje za učenike OŠ u Kuševcu u 11 sati - predavanje za učenike OŠ u Širokom Polju petak - 9.rujna: u 8 sati - predavanje za učenike OŠ J.A.Čolnića u Satnici Ðakovačkoj u 10 sati - predavanje za učenike OŠ J.A. Čolnića u Gašincima

U okviru akcije svim prvoškolcima bit će dodijeljeni prigodni pokloni. Pozivaju se roditelji te svi drugi zainteresirani učenici i sugrađani da se aktivno uključe u akciju i svojim sudjelovanjem doprinesu povećanju sigurnosti prometa u gradu kako bi svi zajedno osigurali djeci siguran put od kuće do škole.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica grada Đakova.


www.skole.hr