2011-09-20 12:28:58

Varaždinu priznanje "Srebrni cvijet Europe" 2011.

Grad Varaždin dobio je veliko priznanje „Srebrni cvijet Europe“ za 2011. godinu. Ovo europsko priznanje dodijeljeno je na završnoj svečanosti "Entente Florale Europe - Zlatni cvijet Europe" održanoj 16. rujna 2011. godine u u Rogaškoj Slatini (Slovenija). Bilo je to finale velikog natjecanja europskih gradova u kojem se ocjenjivalo uređenje gradova, ali i kvaliteta života građana.

Krajem lipnja ove godine Varaždin je posjetilo 12 članova međunarodnog žirija koji su ocjenjivali mnoge aspekte života. Ocjenjivanje je obavljeno prema strogim međunarodnim kriterijima. Na početni natječaj „Entente Florale Europe“ prijavilo se 5 400 gradova, a Varaždin je ušao u uži izbor zajedno s još 11 gradova.

Cilj ovog natjecanja je poboljšanje kvalitete života u lokalnim urbanim zajednicama. Natjecanje „Zlatni cvijet Europe“, osnovale su prije 30 godina Velika Britanija i Francuska, a u udruženje se do sada uključilo ukupno dvanaest zemalja. „Entente Florale Europe“ je prerasla u jedno od najprestižnijih natjecanja uređenja gradova i mjesta. Zlatnim cvijetom ove godine žiri je nagradio sedam, a Srebrnim cvijetom šest gradova.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica grada Varaždina.


www.skole.hr