2011-10-11 15:29:28

14. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade - Assistej 2011.

U Čakovcu  će se od 17. do 21.listopada 2011. godine održati 14. susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej-a. Ove godine biti će izvedeno svih petnaest prijavljenih predstava kazališta iz čitave Hrvatske. Stručni žiri u sastavu Kim Cuculić, Jelena Kovačić i Narcisa Bošnjak dodijelit će nagrade najuspješnijim predstavama u više kategorija.

Iznimna posjećenost  dosadašnjih Susreta  u prosjeku s više od 5 000 gledatelja, kao i činjenica da hrvatska  kazališta predstavljaju svoja ponajbolja ostvarenja tijekom protekle sezone osigurala su status jedne od vodećih manifestacija za djecu u Hrvatskoj.

Ovogodišnji susreti Hrvatskog centra Assitej obiluju i popratnim programom. U ponedjeljak 17. listopada 2011. u HNK u Varaždinu izvest će se četiri predstave Mreže profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade  koja će na ovogodišnjim susretima imati prva radna druženja na svojim radionicama.

18. listopada 2011. u 18 sati otvorit će se izložba pod nazivom Građanski salon, Lea Vukelića i Ive Matije Bitange, priznatih scenografa i kostimografa.

Susret organiziraju Kazališna družina Pinklec, Centar za kulturu Čakovec  i Hrvatski centar Assitej-a.

Cjelokupan program dostupan je na internetskim stranicama Udruge profesionalnih kazališta za djecu i mlade Assitej-a.


www.skole.hr