2011-10-12 15:39:59

Programi za djecu u Gradskoj knjižnici Kutina

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Kutina redovno se provode aktivnosti za djecu, s ciljem da djeca kreativno provode svoje slobodno vrijeme. Program knjižnice uključuje likovne radionice koje se provode srijedom u 18 sati, pričaonice koje su na rasporedu srijedom u 17 sati te lutkari koji se sastaju srijedom u 19 sati.

Likovne radionice

Ova je radionica započela svojim radom u 1982. godini, a preseljenjem knjižnice u sadašnji prostor i odvajanjem odjela za djecu (1998.) okuplja djecu svaki tjedan. Programom ove radionice djeca razvijaju vizualnu kulturu,kreativnost... Svoje slobodno vrijeme provode s drugom djecom u dobrom ozračju slobodnog izražavanja.

Voditeljica: Jadranka Del Ponte

Pričaonica

Druženje odraslih i djece uz čitanje iz slikovnica i knjiga … Zamišljeno je da priče čitaju odrasli: knjižničarke, roditelji, bake, djedovi… Dovoljno je izabrati priču i podijeliti je na Dječjem odjelu – prijateljima.

Voditeljice: Jadranka Del Ponte i Suzana Pomper

Lutkari

Kazalište lutaka je magnet koji privlači djecu, ali i odrasle. Lutkarske predstave nastaju u knjižnici (pisanje tekstova, izrada lutaka, scena, tehnička pomoć, uvježbavanje, gluma, izvedbe po više predstava dnevno…). Knjižničari (i oni u mirovini) i dva vanjska suradnika posvećuju dio svog slobodnog vremena kutinskoj (i ne samo kutinskoj) djeci.

Lutkari oručuju: „Ne kupujemo predstave, mi ih stvaramo.“

Voditeljica: Katica Budi

Scena i izrada lutaka : Jadranka Del Ponte

Tehnička podrška : Luko Del Ponte

Lutkari: Justina Mraković, Suzana Pomper, Vjera Huić-Pendeš i Katica Budić

 "Scenska lutka je pokretač emocija kod djece. Pokrenut će djetetov govor,komunikaciju,maštu,želju za likovnim stvaranjem, za pokretom i sve će stvaralačke snage ujediniti,intelektualno uključiti, kombinirati, ispreplesti, osloboditi i roditi nešto lijepo, kvalitetno i korisno"

(Kraljević, Ana: Lutka iz kutka)

 

Kontakt:

Knjižnica i čitaonica Kutina 44 320 Kutina Trg kralja Tomislava 17 tel.: +385 44 683-558 faks: +385 44 684-750 tel. ravnatelj: +385 44 684-751 e-mail: knjiznica.kutina@sk.t-com.hr informator@knjiznica-kutina.hr nabava@knjiznica-kutina.hr http://www.knjiznica-kutina.hr/

 


www.skole.hr