2011-10-21 14:54:06

Objavljen portal hrvatske ljubavne lirike 19. i 20. stoljeća

U Mjesecu knjige s ovogodišnjom temom „pjesništvo“, na web adresi www.pjesnici-ane-horvat.net dovršen je i objavljen na internetu u novome 'ruhu' pjesnički portal hrvatske ljubavne lirike 19. i 20. stoljeća pod naslovom Pjesnici Ane Horvat. Na njemu je, u 165 digitalnih knjiga (koje se listaju mišem) razvrstanih u petnaest kola, predstavljena ljubavna lirika 165 hrvatska pjesnika.

Svaka digitalna knjiga sadrži 10 do 15 pjesama pojedinog pjesnika u izboru Ane Horvat (www.ana-horvat-poetry.net).

Vinjete na naslovnicama djela su akademskih slikarica Nevenke Macolić i Ljerke Žingerlin.

Portal je neprofitan i u umjetničkom dijelu, volonterski. Cilj mu je da se poezija čita kako, bez čitatelja, ne bi izumrla. Autorica portala vidi u internetu slamku spasa za poeziju koju predstavlja novim generacijama čitatelja u njezinom najzanosnijem dijelu i u sažetku (i što se broja pjesama i bilješke o pjesnicima tiče). Na kraju svake knjige je popis objavljenih pjesničkih djela, pa oni koji se zaljube u moj internetski izbor nečije ljubavne lirike mogu u knjižnici posuditi - još!

Pristup portalu je besplatan, a u svako doba za čitanje lako dostupne digitalne knjige (ili pojedine pjesme) mogu se preuzeti, isprintati ili poslati mejlom.

Portal ima potporu Društva hrvatskih književnika i Knjižnica grada Zagreba.

 

Vijest je prenesena s portala Culturenet.


www.skole.hr