2011-10-21 19:54:37

Empowering European Citizens (Osnažimo građane Europe)

Empowering European Citizens (Osnažimo građane Europe) je međukulturalni projekt koji se provodi uz financijsku potporu Europske komisije, British Councila i deset organizacija civilnog društva širom Europe. British Council poziva hrvatske nastavnike da se prijave i sudjeluju.

Projekt se tematski nastavlja na projekt „Aktivni građani“ i temelji se na njegovu programu i metodama te postojećim globalnim mrežama.

Projekt „Osnažimo građane Europe“ se provodi u Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Finskoj, Mađarskoj, Makedoniji, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Švedskoj. U Hrvatskoj se projekt provodi u partnerstvu s Mrežom mladih Hrvatske na području Slavonije.

Cilj projekta „Osnažimo građane Europe“ ima za cilj izgraditi povjerenje i razumijevanje među građanima Europe iz različitih zajednica te povezati organizacije i pojedince iz deset zemalja Europe.

Sudionici projekta dobit će alate i podršku za  razvijanje svojih liderskih vještina, međukulturalnih kompetencija, za provođenje vlastitih društvenih projekata u svojim zajednicama te će imati priliku razmijeniti ideje i prakse s drugima i pomoći im rješavaju probleme na lokalnoj i Europskoj razini. Ovim će se projektom osnažiti sudionici i njihove zajednice da se nose s izazovima  Europe 21. stoljeća kao dio globalne mreže Aktivnih građana.

Za koga je ovaj projekt?

Projekt „Osnažimo građane Europe“ povezat će ljude širom Europe koji su vode ili bi željeli voditi lokalne inicijative za dobrobit svojih zajednica. Sudionici će iz međunarodne perspektive saznati više razvoju zajednice i naučiti o radu međukulturalnom okruženju. Sudionici mogu biti osobe koje rade s mladima i za mlade, članice ženskih grupa, nastavnici, osobe koje rade na razvoju zajednica, predstavnici volonterskog sektora i vjerski vođe. Od sudionika se očekuje da sudjeluju na uvodnoj radionici, dva međunarodna modula edukacije i jednom lokalnom te da znanja i iskustva stečena kroz projekt prenesu na članove svojih zajednica, organizacija, institucija. Radni jezik je engleski.

Detaljne informacije o projektu nalaze se u prijavnici (na engleskom jeziku).

 


www.skole.hr