2011-10-25 14:02:32

Radionica "Plodovi za tvoj vrt" u Muzeju suvremene umjetnosti

U Muzeju suvremene umjetnosti, 29. listopada 2011. od 16 do 18 sati,održat će se radionica "Plodovi za tvoj vrt" namijenjena djeci od 10 do 15 godina.

Umjetnik Ivan ladislav Galeta  pokušat će sudionike naučiti kako se vrt može zasaditi i usred muzeja. Učiti će se kako se rade gredice, kako se pravilno nanosi zemlja, što se u ovo vrijeme sadi, te što je sve potrebno da bis se dočekali plodovi. Osim toga, u radionici ''Plodovi za tvoj vrt'' istražit će se polje u suvremenoj umjetnosti gdje se granice umjetnosti, života i prirode potpuno brišu, pa stvaranje i uzgajanje plodova za život.

Galeta je u e-mailartu No 1+2+3+4+5+6+7 razaslao na adrese svojih prijatelja i suradnika fotografiju stabla jabuke koje raste u vrtu pored njegove kuće tvrdeći da se radi o njegovom vlastitom umjetničkom djelu. Opis rada je bio sljedeći: materijal - prirodni, tehnika - njegovanje, visina - u porastu, obujam - se širi, trajanje - nije poznato, sorta - starinska. Unutar cijelog opisa djela nalazi se i ime osobe koja je vršila cijepljenje na divlju podlogu, kakvo je bilo vrijeme kada je fotografirano, gdje se nalazi, da li se prodaje… Na mjestu u opisu samog ''rada'' gdje inače stoji ime autora, Galeta upisuje svoje ime detaljno upoznajući s cijelim dugotrajnim procesom uzgoja, sa svakom fazom rada i odnosom kojeg je stvorio prema tom djelu prirode djelomično ga prisvajajući.

Zemlja, gredice, rukavice i sjeme nalaze se u muzeju a zainteresirani za radionicu jedino trebaju doći vrtlarski odjeveni.

Radionica je besplatna.

Prijave najkasnije do 28. listopada u 15 sati na e-mail: eduakcija@msu.hr

Dodatne obavijesti: Pedagoški odjel MSU-a, tel. +385 1 605 27 35, eduakcija@msu.hr,  www.msu.hr


www.skole.hr