2011-10-27 12:39:07

Four River Film Festival i Filmska revija mladeži - prezentiranje u Europi

U svrhu prezentacije Four River Film Festivala srednjoškolcima izvan granica Hrvatske i brendiranja festivala kao svjetske hit destinacije za srednjoškolski film, članovi organizacijskog tima Four River Film Festivala i Filmske revije mladeži, predvođeni koordinatoricom obje manifestacije, Marijom Ratković, krenuli su na turneju Europom.

Protekli tjedan su se predstavili u okviru Media Literacy Award-a - godišnje nagrade za najbolji i najinventivniji medijski projekt napravljen unutar edukativnog sustava europskih obrazovnih institucija koje organizira austrijsko Ministarstvo prosvjete. Four River Film Festival predstavljen je kao jedinstvena manifestacija ne samo u Europi, nego i u svijetu gdje srednjoškolci mogu predstaviti vlastite video uratke, komentirati ih i naravno, međusobno izmjenjivati iskustva, ne samo u vidu projekcija filmova, već i u kontekstu različitih radionica, tribina i sl. Za vrijeme boravka u Beču, Karlovčani su dogovorili i predstavljanje ove interesantne nagrade za koju se mogu natjecati sve video skupine s područja Europe na Four River Film Festivalu sljedeće godine u okviru programa „Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima“.

Media Literacy Award samo je jedan od subjekata s kojima Four River Film Festival ostvaruje suradnju i na taj način stvara mrežu festivala, radionica i ostalih evenata namijenjenih srednjoškolcima. U posljednje tri godine kroz program „Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima“ prezentirano je desetak različitih programa kojima su ciljna skupina upravo srednjoškolci.

Tijekom mjeseca studenog organizacijski tim Four River Film Festivala i Filmske revije mladeži očekuje gostovanje u Budimpešti na Internacionalnom festivalu filma i fotografija za mlade - Faludi, te u austrijskom gradu Welsu gdje se održava Youki - međunarodni festival medijskih projekata za mlade.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Hrvatskog filmskog saveza.


www.skole.hr