2011-11-02 14:07:29

Međunarodni festival stripa - Crtani Romani Šou 2011.

Od 4. do 6. studenog održat će se 14. po redu Međunarodni festival stripa Crtani romani šou u Zagrebu na sljedećim lokacijama: Zagrebačko Kazalište Mladih, Kino Europa, Talijanski institut, Francuska medijateka, KIC i Biblioteka Svijet Stripa.

Gosti ovogodišnjeg festivala su :

Milo Manara Dubravko Mataković Achde (Lucky Luke) Philippe Luguy (Percevan) Enrique Badia Romero Leonid Pilipović (Tajna povijest) Laci (Sherlock Holmes) Thomas Gabison (urednik Francuske izdavačke kuće Actes Sud)

U sklopu festivala održat će se koncert Septice čiji je frontman Dubravko Mataković u Kinu Europa u petak 4. studenog.

Od izložbi bit će izložba gostiju festivala Achde (Lucky Luke) i Philippa Luguya (Percevan) u Francuskoj medijateci, natječajna izložba Mladi lav u ZKM-u, izložba „Domovinski rat u hrvatskom stripu“ u Biblioteci i galeriji „Svijet stripa“ te u spomen na nedavno preminulog Sergia Bonellia u Talijanskom institutu bit će tribina i izložba Bonellijevih junaka.

I ove godine će se održati izložbe,promocije domaćih izdanja,razgovori s publikom,potpisivanja i crtanja za publiku,projekcije filmova , tribina i dan besplatnih stripova.

Izložba "Domovinski rat u svijetu stripa"

Povodom dvadesete obljetnice od početka Domovinskog rata i proglašenja nezavisnosti Republike Hrvatske, CRŠ se osvrnuo i na prošlost.

Izložbom pod nazivom „Domovinski rat u hrvatskom stripu“, današnjoj generaciji zaljubljenika u strip,ali i svjedocima ratnih vremena iz devedesetih, skreće se pozornost na dio povijesti hrvatskog stripa i strip u ratu. Izložba će se održati u Biblioteci i galeriji „Svijet stripa“ Kačićeva 6a, a otvorenje izložbe održano je 28.listopada 2011. Izložba je otvorena mjesec dana.

 

Cjelokupan program može se pronaći na internetskim stranicama festivala Crtani romani šou.

 


www.skole.hr