2011-11-14 15:22:38

Besplatni programi Centra Sirius - za djecu i mlade

Sirius - Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje osnovan je s ciljem promicanja, provođenja, istraživanja i unapređenja psihološke i psihosocijalne pomoći i podrške sa svrhom prevencije rizičnih ponašanja i poboljšanja kvalitete života pojedinaca, obitelji, skupina i društva. Centar se bavi savjetovanjem i podukom djece, mladeži, odraslih, obitelji i organizacija sa svrhom rješavanja svakodnevnih problema i unapređenja kvalitete njihovog života. Nadalje, Centar organizira stručne seminare, tribine, tečajeve, radionice i predavanja.

U skladu sa svojim uobičajenim aktivnostima, centar Sirius organizira dva zanimljiva programa - besplatne radionice za mlade u Slavonskom Brodu te besplatnu pomoć pri učenju za djecu iz jednoroditeljskih obitelji u Zagrebu.

Radionice za mlade u Slavonskom Brodu - prijave u tijeku

Radionice za mlade se održavaju u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Slavonskom Brodu (Franje Marinića 9, Slavonski Brod). Na radionicama će mladi naučiti kako korištenjem različitih tehnika lakše zapamtiti i naučiti školsko gradivo, kako lakše prebroditi burno razdoblje puberteta i adolescencije te se oduprijeti socijalnom pritisku, kako razviti samopoštovanje i samopouzdanje i unaprijediti odnose s osobama iz svoje okoline.

Kako lakše učiti i pamtiti (24.11.2011.) Pubertet i adolescencija (1.12.2011.) Kako se zaštiti od ovisnosti (8.12.2011.) Razvoj samopoštovanja i samopouzdanja (15.12.2011.) Kako poboljšati odnose s drugima (22.12.2011.)

Sve radionice su besplatne.

Vrijeme održavanja radionica: od 17:15 do 18:45 h Informacije i prijave na telefon +385 95 90 75 393 ili na e-mail: prijave@centar-sirius.hr. Besplatna pomoć pri učenju za djecu iz jednoroditeljskih obitelji - prijave u tijeku

Pomoć pri učenju namijenjena je djeci s ciljem usvajanja učinkovitih strategija učenja, poboljšavanja školskog uspjeha, te zadovoljstva učenjem i školskim rezultatima. Ovaj netipični oblik instrukcija (netipičan zbog toga što nije važno samo što nego i kako) je zamišljen tako da se svakom djetetu pristupi individualno te plan rada dogovori s obzirom na uočene potrebe.

Individualni susreti održavat će se prema dogovoru jednom tjedno u trajanju od sat vremena.

Vrijeme održavanja: od ponedjeljka do petka od 9 do17 sati (prema dogovoru). Mjesto održavanja: Sirius, Trnjanska 59A, Zagreb Ova usluga je besplatna za djecu iz jednoroditeljskih obitelji.  

Predbilježbe putem e-maila: anja@centar-sirius.hr ili na telefonom: +385 1 63 10 389.


www.skole.hr