2011-11-16 15:06:00

17. Zimska škola informatike - Krapina 2012.: natječaj za besplatno sudjelovanje

Iz Hrvatskog saveza informatičara pozivaju sve mlade i darovite informatičare osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske i članove udruga klubova Hrvatskog saveza informatičara, koji su na informatičkim natjecanjima u Hrvatskoj u 2011. godini postigli zapažene rezultate, da se prijave na natječaj Hrvatskog saveza informatičara za besplatno sudjelovanje na 17. Zimskoj školi informatike Krapina 2012.

Na Zimsku će školu biti pozvani učenici osnovnih i srednjih škola koje će, temeljem pristiglih prijava, izabrati Izvršni odbor Hrvatskog saveza informatičara, a broj pozvanih učenika ovisit će o organizacijskim i financijskim mogućnostima organizatora.

Zimska škola informatike dugogodišnji je program Hrvatskog saveza informatičara kojim se želi dodatno obrazovati mlade, nadarene informatičare osnovnih i srednjih škola iz cijele države, obrazovati mlade informatičare iz županije u raznim područjima informatike, od početnih do naprednih, osposobiti nastavnike svih struka kako bi lakše uveli informacijske i komunikacijske tehnologije u nastavu, te omogućiti nastavnicima informatike iz županije usvajanje novih znanja.

Zimska škola informatike 2012. održat će se od 6. do 14. siječnja 2012. u Srednjoj školi u Krapini. Sudionici će prema svojim željama moći sudjelovati u nekim od ponuđenih radionica:

za učenike osnovnih škola: Logo, Basic početni/napredni, Pascal, C/C++, C#.Net, Python, Flash, Algoritamski pristup rješavanju zadataka, Internet, Izrada WEB stranica - HTML, i drugi programi za učenike srednjih škola: C++/STL Algoritmi početni/napredni, Olimpijski zadaci, Izrada WEB stranica – PHP Linux, mreže C#.Net, Python Flash, Java i Fotografija i obrada slike.

Osim navedenih radionica za sve će sudionike biti organizirana i zanimljiva predavanja, te drugi sadržaji, a radionice će voditi stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i nosioci olimpijskih informatičkih medalja, te stručni suradnici iz Krapine.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na Zimskoj školi trebaju poslati ispunjenu prijavnicu za osnovnu, odnosno prijavnicu za srednju školu (koje se nalaze u prilogu) potpisanu i od roditelja, najkasnije do 1. prosinca 2011. godine na adresu: Hrvatski savez informatičara (za Natječaj); Dalmatinska 12, 10000 Zagreb; fax. +385 1 48 48 770 ili e-mail: hsin@hsin.hr (za Prijavnice upućene poštom prihvaća se datum poštanskog pečata).

Rezultati natječaja biti će objavljeni na web stranicama HSIN-a najkasnije do 15. prosinca 2011. godine, a odabrani će učenici o svim detaljima vezanim za Zimsku školu biti obaviješteni pismenim putem.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Hrvatskog saveza informatičara.


www.skole.hr