2011-11-16 14:35:03

Lutkarske i likovne radionice za djecu u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Zagrebačko kazalište lutaka pripremilo je u sezoni 2011./2012. lutkarske i likovne radionice za djecu različitih uzrasta. To su interaktivne radionice u kojima djeca imaju priliku saznati što se sve događa u kazalištu iza zavjesa. U nastavku donosimo nekoliko informacija o radionicama.

Igrajmo se predstave

Lutkarska radionica namijenjena djeci od 7 godine nadalje. Ova radionica namijenjena je školskoj djeci koja žele raditi na vlastitim idejama i pričama koje će se oblikovati u predstavu. Radionica se održava u Maloj dvorani dva puta tjedno u trajanju od 90 minuta.

Likovna maštaonica

Likovna radionica za djecu svih uzrasta u kojoj će se izrađivati različite vrste lutaka. Radionica će se održavati četvrtkom u foajeu kazališta te će biti tematski vezana uz repertoarnu predstavu za građanstvo. Predviđeno trajanje radionice je 90 minuta prije početka predstave. U ovoj radionici može sudjelovati neograničeni broj djece svih uzrasta.

Radionica uz predstavu

Likovna radionica koja se tematski veže uz odgledanu repertoarnu predstavu. Namijenjena je organiziranim posjetima predškolske i školske djece. Radionica se održava nakon odgledane predstave, kad su djeca puna različitih osjećaja koji su se probudili gledanjem igre lutaka u predstavi. Radionica će se održavati u Maloj dvorani i traje 60 minuta.

Ciljevi radionice su:

upoznavanje djece s lutkarskom umjetnošću i određenom vrstom lutaka te njihovim pokretanjem – animacijom stjecanje znanja u izradi lutaka koristeći se raznovrsnim materijalima poticanje djece na raznovrsno likovno izražavanje

 

Sve dodatne informacije i obavijesti mogu se dobiti  pozivom na broj telefona +385 1 48 78 467 ili upitom na e-mail pripovjedno.kazaliste.zkl@gmail.com; Iva Lipovac, lutkarska pedagoginja.


www.skole.hr