2011-11-17 10:49:53

Festival dječjeg stvaralaštva "Djeca djeci" u Centru za kulturu Novi Zagreb

Festival dječjeg stvaralaštva "Djeca djeci" održat će se 9. i 10. prosinca 2011. godine u Velikoj dvorani Centra za kulturu Novi Zagreb. Temeljni kulturološko - pedagoški cilj festivala je unaprjeđivanje estetskog odgoja djece i mladeži i razvijanje svih umjetničkih oblika dječje kreativnosti.

Zahvaljujući toj stvaralačkoj dimenziji, uz onu prikazivačku, festival inicira i potiče mnoge ideje u različitim oblicima dječjeg stvaralaštva: dramskom, lutkarskom, glazbeno-scenskom, filmskom i literarnom. Festival je smotra dječjeg kulturno umjetničkog stvaralaštva u odgojno obrazovnim ustanovama Novog Zagreba. Djeca i mladež predstavljaju rad svoje skupine pri čemu imaju mogućnost vidjeti druge, učiti od drugih, doživjeti nova prijateljstva i ugodne trenutke u krugu svojih vršnjaka.

Festival je i poticaj za daljnji rad članovima skupina i voditeljima. Za voditelje festival je uz nastup na pozornici i škola uživo, rasadište ideja i kreativnih rješenja za rad s djecom. Program nije natjecateljskog karaktera. Namijenjen je djeci i mladeži od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta.

Pozivaju se voditelji plesnih, dramskih, lutkarskih skupina, video klubova ili radionica, zborova i orkestara da se prijave za nastup. Za nastup se prijavljuje program po slobodnom izboru. Trajanje programa ne može biti duže od 10 minuta.

Kontakt osoba, stručni suradnik Centra za kulturu Novi Zagreb: Gordana Deriš, tel./fax: +385 1 61 40 190, mob.: +385 99 214 32 28. Prijava se može poslati e-mailom na czk@czk-novi-zagreb.hr.

Popunjene prijavnice ustanova treba dostaviti do kraja studenog 2011. godine u Centar za kulturu Novi Zagreb, Trg Narodne zaštite 2, tel./fax: +385 1 61 40 189, +385 1 61 40 190.

Prijavnica je dostupna na internetskim stranicama Centra za kulturu Novi Zagreb.


www.skole.hr