2011-11-23 09:13:33

Nova edukativna internetska stranica - chemgeneration.com

U sklopu Međunarodne godine kemije 2011., koju je proglasio UNESCO, u Zagrebu je u rujnu predstavljena nova edukativna internetska stranica http://www.chemgeneration.com/. Cilj je pomoći učenicima i studentima pri učenju kemije i podsjetiti na važnu ulogu koju kemija ima u svakodnevnom životu.

Projekt je nastao pod okriljem tvrtke BASF, globalnog sponzora Međunarodne godine kemije, a podržale su ga Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je projekt i predstavljen, Institut Ruđer Bošković, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatsko kemijsko društvo i zagrebačka V. gimnazija.

Chemgeneration.com je nova interaktivna edukativna internetska stranica, koja među mladim ljudima želi pobuditi interes za područje kemije, ali i podsjetiti na važnost te znanosti u svakodnevnom životu. Stranica nudi detaljan pregled razvoja kemije kroz povijest, primjere uporabe u pojedinim područjima te pogled u bližu budućnost što se tiče razvoja ove znanosti. Uz pomoć bogatog multimedijalnog sadržaja, interaktivnih ilustracija, igrica i najnovijih aplikacija, stranica želi pripomoći mlađim generacijama u odluci da se odluče za kemiju kao atraktivan karijerni izbor. Namjena internetske stranice je da ostane glavni izvor informacija i nakon završetka Međunarodne godine kemije te korisno edukativno sredstvo za učenike, studente, profesore i ostale ljubitelje kemije.Chemgeneration.com kao paneuropski projekt dostupan je u deset zemalja i na 11 jezika.

Misija nije samo raditi na razvoju novih i inovativnih kemijskih proizvoda, već razmišljati kako promovirati kemiju kao znanost bez koje je opstanak čovječanstva nezamisliv. Upravo zato se okreću prema mladim ljudima, budućim znanstvenicima i profesorima da bi ih još više zainteresirali za ovu granu znanosti. Projekt je podržala i Agencija za odgoj i obrazovanje.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Agencije za odgoj i obrazovanje.


www.skole.hr