2011-11-24 09:32:12

Webinar "Pisci na mreži" - Olja Savičević Ivančević

U utorak, 29. studenog 2011. godine od 17 do 18:30 sati održat će se deveti po redu virtualni susret iz programa "Pisci na mreži" koji se odvija u sklopu programa "Suradnici u učenju“ koji je dio globalnog Microsoftovog programa "Partners in Learning“, a u Hrvatskoj se provodi kroz suradnju Microsofta Hrvatska, Agencije za odgoj i obrazovanje, Sveučilišnog računskog centra Srce i tvrtke Aquilonis.

Gošća webinara je Olja Savičević Ivančević - pjesnikinja, autorica kratkih priča, romana, novinskih tekstova…

Riječ je o susretu s piscem u koji se aktivno može uključiti bilo tko putem programa Microsoft Office Live Meeting. Susret s piscem održava se u dvorani Sveučilišnog računskog centra Srce jednom mjesečno, a moderatori su profesorica Mirela Barbaroša-Šikić i profesor Miroslav Mićanović iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Na susretima sudjeluju i učenici i njihovi nastavnici.

Ciklus susreta „Pisci na mreži“ uvršten je u Katalog stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje, a više o dobivanju potvrda o sudjelovanju može se vidjeti na internetskim stranicama tvrtke Aquilonis.

Cilj je i u ovom i u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Želi se s gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) i s prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima – ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?

Ukratko: cilj je izravno u razgovoru različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Cilj je saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, upoznati ih i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest. 

Više o Olji Savičević Ivančević može se pronaći na internetskim stranicama tvrtke Aquilonis.

Poveznica za uključivanje:

https://www.livemeeting.com/cc/mspp/join?id=Olja+Savicevic&role=attend&pw=Participant

Prilikom pristupanja ponekad su potrebni i ovi podaci:
Meeting URL: https://www.livemeeting.com/cc/mspp/join
Meeting ID: Olja Savicevic
Attendee key: Participant


www.skole.hr