2011-11-29 10:55:22

Najljepši školski vrtovi 2011.

Na svečanosti u studiju  HRT-a u listopadu su dodijeljene cvjetne zastave najljepšim školskim vrtovima u 2011. godini. U kategoriji područnih škola nagrađena je Područna škola Vrh Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Krka. Pobjednik primorske Hrvatske je Osnovna škola Marije i Line iz Umaga, a pobjednik kontitentalne Hrvatske Osnovna škola Donji Kraljevec iz Donjeg Kraljevca.

Posebna zlatna povelja HRT-a dodijeljena je Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju iz Virovitice. Zahvaljujući brojnim suradnicima i donatorima tijekom svečanosti dodijeljena su priznanja i mnogim drugim školskim vrtovima u raznim natjecateljskim kategorijama.

Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, prosvjete i športa ovom međunarodno priznatom akcijom već šesnaestu godinu potiču mlade vrtlare da uljepšaju školski okoliš i u svojim vrtovima čuvaju ljepotu hrvatske prirode i njezinu bogatu biološku raznolikost.

Natjecanje "Najljepši školski vrtovi 2011."

Svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske i njegujući autohtono bilje svojega podneblja. Prema prijavama prosudbeno povjerenstvo odabire školske vrtove koje će posjetiti. Nakon obilaska odlučuje o prvonagrađenim vrtovima u kontinentalnoj i primorskoj Hrvatskoj.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Hrvatske radiotelevizije.


www.skole.hr