2011-12-20 12:57:31

YouTube otvorio posebnu stranicu sa edukativnim video sadržajima - YouTube for schools

YouTube je otvorio novi servis pod nazivom "YouTube for schools" ili "YouTube za škole" koji će imati video sadržaje isključivo namijenjene i vezane za edukaciju. Video sadržaji na ovoj društvenoj mreži mogu biti dobar i praktičan alat za učenje, ali isto tako ima sadržaja koji nisu primjereni dječjoj dobi. Upravo je to bio motiv da se edukativni sadržaji odvoje na posebnu stranicu.

YouTube for school nalazi se na adresi http://www.youtube.com/schools, a funkcionira na način da blokira sve druge sadržaje osim edukativnih. Tako učitelji i profesori mogu ugraditi YouTube video sadržaje u nastavu, i biti sigurni da učenike neće odvesti na druge, neprimjerene sadržaje.

Do sada su se učitelji mogli služiti servisom YouTube education. Oko 450 000 edukativnih videa koji se nalaze na toj stranici sada će biti premješteni na YouTube for schools, ali neće imati nikakvih vezanih videa niti mogućnost komentiranja. Drugim riječima, djeca neće ulaziti u interakciju preko komentara i drugih interaktivnih sadržaja kako im ne bi odvlačili pažnju od učenja.

Škole u razvijenim zemljama prelaze na nove metode učenja u koje su integrirane suvremene tehnologije. Tako se u mnogim učionicama diljem SAD-a ili Indije, mogu naći iPad tableti, laptopi bežično povezani na Internet...

No, većina škola isto tako blokira pristup stranicama koje su neprimjerene za djecu. YouTube je bila jedna od takvih stranica, no nakon što YouTube for schools profunkcionira, ovaj će servis opet biti dobrodošao u učionicama.

 

 

 

Vijest je prenesena s portala Klinfo.


www.skole.hr