2012-02-13 12:09:36

Tjedan psihologije 2012.

Hrvatsko psihološko društvo organizira 5. Tjedan psihologije u Hrvatskoj s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti s pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice, a kroz vrlo široki spektar djelatnosti koje će se tijekom tog tjedna događati diljem Hrvatske. Tjedan psihologije se organizira u tjednu od 20. do 26. veljače zbog toga jer u tom tjednu pada 20. veljače, dan kada je 1953. godine utemeljeno Hrvatsko psihološko društvo.

Jedan od važnih ciljeva ovog događanja jest razotkrivanje mita da samo osobe s ozbiljnim poremećajima mentalnog zdravlja posjećuju psihologe što je veoma često stereotipno gledanje na psihologiju i posao psihologa.

Nasuprot ovakvom mišljenju, cilj je pokazati svu širinu posla psihologa kroz različite vidove primjene struke u zajednici te kroz rad s potpuno zdravim pojedincima i skupinama. Naravno, činjenica je da se dio psihologa bavi kliničkom praksom i radi s ljudima s psihičkim poteškoćama. U Tjednu psihologije pokušava se i promijeniti  javna percepcije te struke kao isključivo kliničke te isto tako jasnije pozicionirati struku u odnosu na druge profesije koje se bave mentalnim zdravljem.

 

Program ovogodišnjeg Tjedna psihologije dostupan je na internetskim stranicama Hrvatskog psihološkog društva.

 


www.skole.hr