2012-02-15 14:06:53

Radionica "Lica i što je skriveno iza" u Muzeju suvremene umjetnosti

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zelenoj sobi, 18. veljače od 16 do 18 sati održat će se besplatna radionica za djecu u dobi od 5 do 12 godina „Lica i što je skriveno iza“. Ljudsko lice je jedinstveno umjetničko djelo prirode, svako je drugačije: ne postoje dva ista lica na svijetu. Kad se čovjek gleda u zrcalo ili promatra druge, može se zapitati što se krije iza, kako lice izgleda iznutra?

U stalnom postavu Zbrike u pokretu, postoji nekoliko radova koji se bave temom lica: Sanja Iveković napravila je odljeve ženskih lica od gipsa, umjetnik Marino Tartaglia promatrao je i slikao svoje lice koristeći pregršt žarkih boja, Julije Knifer nacrtao je 88 autoportreta u olovci i ugljenu, a u ateljeu Ivana Kožarića nalazi se bezbroj glava, portreta rađenih u raznima materijalima, od bronce do tapete za zid. Koristeći različite materijale, umjetnici su u izradi autoportreta ili portreta pronalazili uvijek „nova lica“, koja su na neki način skrivena ispod „pravih“.

U ovoj radionici sudionici će imati priliku izraditi lice od kolažnog i novinskog papira te načiniti vlastiti autoportret ili portret nekog drugog. Tako će proučavati kako vide sebe, a kako gledaju druge.

Materijal i pribor su osigurani, a radionica je besplatna.

Voditeljica radionice: Ksenija Filipović, akademska slikarica

Prijave za radionicu na e-mail: eduakcija@msu.hr ili na broj telefona +385 1 605 27 00 najkasnije do petka 17. veljače 2012. do 16 sati.

 

Vijest je prenesena s internetskih stranica Muzeja suvremene umjetnosti.


www.skole.hr