2012-03-16 15:03:32

Likovno-literarni natječaj za učenike osnovne škole - "Deca iščeju Veroniku"

Društvo ''Veliki Tabor'' Desinić i Hrvatska udruga ''Muži zagorskog srca'' pozivaju učenike od 1. do 8. razreda da sudjeluju na 3. natječaju likovnih i literarnih radova "Deca iščeju Veroniku". Teme natječaja za likovne i literarne radove: Ljubav  i sve što se vezuje uz nju, Veronika i Fridrik živjeli su sretno do kraja života, Ja kao dio Veronikine priče te Pod Taborom - starim gradom.

Uvjeti natječaja

Likovni radovi mogu biti različitih tehnika - bojice, flomasteri, vodene boje, tempere, kolaž, reciklažni papir, tekstil, ali i multimedijalnog karaktera kroz snimljene scene ili na ostale načine multimedijalnog karaktera - sve što pruža mogućnost likovnog izražavanja djece i njihovog pogleda na predložene teme.

Literarni  radovi mogu biti pisani standardnim jezikom te kajkavskim i čakavskim  narječjima te njima  pripadajućim govorima (mjesni govori roditelja). Učenici mogu pisati pjesme u stihu i u prozi, kratke priče i sastavke u kojima će razrađivati predložene teme i vlastito viđenje tema ljubavi, osobito onih ispričanih kroz legende.

Napomena: Mole se sve škole da barem dio literarnih radova (proznih i poetskih) bude na narječjima kao i njima pripadajućima govori (mjesni govori roditelja).

Projekt podupire Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Broj likovnih i literarnih radova nije ograničen.

Svaki rad treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, dob/razred, elektroničku adresu učenika (ako je ima), naziv škole i grada, ime i prezime učitelja (mentora) te elektroničku adresu škole.

Vrednovanje radova

Literarni radovi i likovni radovi ocjenjivat  će se u dvije kategorije:

Prva kategorija: učenici od 1. do 4. razreda Druga kategorija: učenici od 5. do 8. razreda

Najbolji radovi bit će nagrađeni prigodnim poklonom i predstavljeni u prigodnom katalogu.

Rok  za slanje  radova je 16. lipnja 2012. godine.

O rezultatima natječaja dobitnici će biti  obaviješteni  elektroničkim  putem.


www.skole.hr