2012-05-07 15:29:50

Hrvatski dječji festival: New York - 2012.

Organizacijski odbor festivala raspisuje natječaj za nove skladbe na Hrvatskom dječjem festivalu u New Yorku, 2012. Skladbe će biti izvedene na festivalu koji će se održati, 11. studenog 2012. godine u Frank Sinatra High School u Astoriji. Prijave se primaju do 1. lipnja.

Na natječaj se mogu prijaviti isključivo nove skladbe, koje još nisu izdane na nosačima zvuka i nisu emitirane u medijima. Tekstovi pjesama mogu biti različitih sadržaja (na primjer: ljubav prema mami i tati, djedu i baki, seki i braci, Domovini, zavičaju, moru ili pak o nekoj drugoj dječjoj temi). Prijavom na natječaj autor jamči originalnost djela.

Autor ili autorski tim koji želi sudjelovati na natječaju, dužan je poslati tekst i demo snimku skladbe u MP3 formatu, najkasnije do 1. lipnja, 2012. godine na slijedeće e-mail adrese: Ivica Gašparić, gapecro@yahoo.com i Andrej Baša, melody@ri.t-com.hr.

Na Hrvatskom dječjem festivalu, New York - 2012. pravo nastupa imaju djeca od prvog do osmog razreda osnovne škole. Pojedini skladatelj može sudjelovati na natječaju s najviše tri skladbe, a izvođač s jednom skladbom. Skladba upućena na natječaj ne smije biti duža od četiri minute. U slučaju dužeg trajanja, autori dopuštaju Organizatoru da suglasno i zajednički obave kraćenje skladbe.

Skladatelj jamči jedinstvenost prijavljenog djela. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova glede prava u pitanjima autorstva, odgovornost snosi skladatelj. Radovi koji ne budu ispunjavali uvjete iz ovog natječaja, neće moći sudjelovati u odabiru.

Stručni ocjenjivački sud, između prispjelih skladbi po ovom natječaju, izabrat će najbolje skladbe koje time postaju sudionice Hrvatskog dječjeg festivala New York - 2012. Organizacijski odbor objavit će popis izabranih skladbi na službenim stranicama festivala.

Skladatelj nema pravo naknadnog povlačenja skladbi odabranih za izvođenje na Hrvatskom dječjem festivalu u New Yorku. Slanjem radova na natječaj autori prihvaćaju u cijelosti festivalske uvjete, a sva međusobna prava i obveze bit će regulirani posebnim autorskim ugovorima. Materijali poslani na natječaj ne vraćaju se pošiljatelju.

 

Vijest je prenesena s portala Culturenet.


www.skole.hr