2012-05-08 15:43:58

2. Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske diljem Hrvatske - od 14. do 19. svibnja 2012.

Sekcija Botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatskog botaničkog društva u suradnji s brojnim ustanovama i pojedincima, organizira drugi po redu Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske, koji će se obilježiti od 14. do 19. svibnja 2012. godine.

U tom periodu hrvatski će botanički vrtovi, arboretumi, školski vrtovi i druge botaničke zbirke istovremeno otvoriti vrata posjetiteljima u raznovrsnim besplatnim događanjima: obilasci uz stručnu pratnju, raznovrsne radionice, predavanja i izložbe, prikazivanje filmova, lutkarske predstave i pričanje priča, prezentacije učeničkih projekata i radova, priprema biljnih napitaka i kolača... Hrvatske škole su pozvane povesti svoje učenike u šetnju, na radionicu ili predavanje u obližnji botanički vrt ili arboretum.

Cilj manifestacije je popularizacija i obnova botaničke i hortikulturne baštine brojnih vrijednih zbirki diljem Hrvatske.

Ove godine u manifestaciji sudjeluju:

Arboretum OPEKA, Marčan (Vinica) Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutski botanički vrt „Fran Kušan“ Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Botanički vrt na Marjanu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu Botanički vrt na Lokrumu Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku Arboretum Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Trstenom Velebitski botanički vrt - Javna ustanova Nacionalni park "Sjeverni Velebit" u suradnji s Javnom ustanovom Nacionalni park Paklenica, Narodnim muzejem u Zadru i Prirodoslovnim muzejem u Rijeci Javna ustanova Park prirode "Biokovo" – Botanički vrt Kotišina Primorski botanički vrt - Prirodoslovni muzej Rijeka Školski botanički vrt OŠ „OSTROG“, Kaštel Lukšić Školski arboretum Gimnazije „Antuna Gustava Matoša“, Zabok Školski arboretum Gimnazije Karlovac Školski arboretum Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac Biblijski vrt Udruge Gospe Stomorije, Kaštela.

 

Cjelokupan program u svim ustanovama koje sudjeluju u manifestaciji 2. Tjedna botaničkih vrtova može se vidjeti u dokumentu koji se nalazi u prilogu.


www.skole.hr