2012-09-12 11:33:10

Predstava Superheroj Male scene na festivalima u Rusiji i Austriji

Predstava Superheroj kazališta Mala scena nastala u suradnji s kazalištima i festivalima iz sedam zemalja/regija Azije i Europe (Japan, Koreja, Tajvan, Hong Kong, Rusija, Austrija i Hrvatska), odlazi na turneju u Rusiju i Austriju koja traje od 11. do 24. rujna.

Superheroj je svjetsku praizvedbu imao 26. srpnja 2012. u Nacionalnom kazalištu Koreje u Seulu, a od tada je već gostovao na festivalima u Japanu i Tajvanu. Zanimljivost ove predstave je da glumci igraju na sedam različitih jezika.

U Rusiji će se predstava odigrati tri puta na dva festivala - Samart festival u Samari te na festivalu za mladu publiku u Ekaterinburgu. U Austriji će predstava po prvi puta biti predstavljena europskoj publici i to na Dschungel Wien festivalu u Beču (dvije izvedbe) te u Hornu na szene bunte wähne festivalu (također dvije izvedbe).

Ova je predstava nastala kao rezultat trogodišnjeg rada unutar projekta Patchwork family, a dobila je od svjetske organizacije kazališta za mladu publiku predikat Assitej international projekt.

Više o predstavi moguće je pogledati na http://www.mala-scena.hr/home/predstave/superhero.aspx.

 

 

 

 


www.skole.hr