2012-09-26 13:42:13

Nagradni natječaj za učenike - "Oboji svijet"

Forum za slobodu odgoja raspisao je nagradni natječaj “Oboji svijet” namijenjen učenicima  viših razreda osnovne škole te učenicima srednje škole. Nagradni natječaj “Oboji svijet” provodi Forum za slobodu odgoja u okviru projekta „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije!“.

Većini je poznata pojava da se ponekad problemi i sukobi među ljudima rješavaju nasilno - grubim riječima, izbjegavanjem, ogovaranjem pa i fizičkim nasiljem. Neki su pak mladi žrtve odbacivanja i ogovaranja samo zbog svog izgleda, porijekla ili drugih osobina.

Foruma za slobodu odgoja iz tog razloga je za učenike raspisao natječaj u kojem će moći izraziti svoj stav o toleranciji, nenasilju i mirnom rješavanju sukoba.

Potrebno je u grupi izraditi video uradak u trajanju do pet minuta, a samostalno ili u grupi može se izraditi plakat, strip, fotografija, pjesma ili priča.

Natječaj je otvoren od 19. rujna do 22. listopada 2012. godine. Rezultati će biti objavljeni najkasnije 14. studenog 2012. godine.

Nagradit će se 1. mjesto u kategoriji osnovnih škola i 1. mjesto u kategoriji srednjih škola za video uradak te prva tri najbolja rada za plakat, strip, fotografiju, pjesmu ili priču.

Kako se prijaviti?

Prijavnica, pravila i predložak za video uradak mogu se pronaći na sljedećim poveznicama:

Letak Natječaja Pravilnik Natječaja  Priča - sinopsis za video uradak Prijavnica 

Prijavnica s radom se šalje poštom na adresu Forum za slobodu odgoja (Kralja Držislava 12, 10 000 Zagreb) ili  putem e-maila oboji.svijet@fso.hr, s naznakom: za natječaj “Oboji svijet!”.

Više informacija o natječaju kao i Pravila mogu se dobiti:

na internetskim stranicama www.fso.hr putem e-mail adrese  forum@fso.hr na Facebook stranici Forum za slobodu odgoja.

www.skole.hr