2012-10-22 16:46:44

Odysseus - europsko natjecanje o istraživanju svemira

Odysseus je paneuropsko natjecanje namijenjeno učenicima u dobi od 14 do 18 godina, na koje se pozivaju učenici i nastavnici hrvatskih škola.

Natjecanje je osmišljeno kako bi se potaknulo talentirane mlade ljude na razvoj projekata vezanih uz istraživanje svemira.
Pod motom Dare to dream...Dare to discover...Dare to create (Usudi se sanjati…Usudi se istražiti…Usudi se stvoriti) Odysseus poziva učenike na sudjelovanje u jednoj od tri kategorija natjecanja:

Sunčev sustav Svemirski brod – globalna suradnja i Koevolucija života.

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je formirati tim od dva do pet članova, s nastavnikom kao mentorom te pripremiti i prijaviti rad u digitalom obliku koji treba uključivati sažetak s opisom projekta.

Na temelju prikazanog poznavanja znanosti, praktične primjene i kreativnosti, sve prijavljene radove procijenit će i bodovati stručni ocjenjivači prema unaprijed utvrđenim kriterijima objavljenima na web stranicama natjecanja.

Za završni krug ocjenjivanja bit će odabrana tri prijavljena projekta po zemlji – jedan za svaku kategoriju. Ekipe koje uđu u završno natjecanje trebat će predati sažetak svog projekta na engleskom jeziku.
U završnom krugu natjecanja, usporedit će se nacionalni pobjednici i odabrat će se konačna tri pobjednika (jedan u svakoj kategoriji) koja će osvojiti jedinstveno obrazovno iskustvo na Space Expo-u u Nizozemskoj, prilikom kojeg će primiti i posebne nagrade.

Sve informacije o natjecanju, kriterijima, načinu prijave i rokovima nalaze se na http://www.odysseus-contest.eu/.


www.skole.hr