2012-11-15 11:13:46

Besplatna škola animiranog filma (ŠAF)

Pulska filmska tvornica već treću godinu za redom organizira Školu animiranog filma za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola u trajanju od dva mjeseca. Polaznici će se upoznati s osnovnim tehnikama animacije te u konačnici izraditi vlastiti film. Škola, koja počinje 16. studenog, je u potpunosti besplatna za polaznike, a prijave su u tijeku!

ŠAF će se održavati ponedjeljkom i petkom od 17 do 19 sati u prostoru Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12. Voditelji škole su Ivan Dobran i Marko Zdravković-Kunac.

Školu animiranog filma je do sada pohađalo preko 50-ak učenika, koje je čarolija slika u pokretu osvojila već prilikom izrade prvih izuma - thaumatropa i fenakistoskopa. Zahvaljujući lakoći njihove realizacije djeci je na jednostavan način moguće objasniti osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su tromost oka, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama, brzina pokreta... U sklopu animacije kockica, plastelina i kolaža polaznici stječu znanja o osnovnim pravilima fotografiranja za animaciju (fiksiranje fotoaparata, upotreba svjetla i dubinske oštrine), nakon čega počinju s najzahtjevnijom animacijom crteža.

Suorganizatori Škole animiranog filma su Zajednica tehničke kulture Pula i Zajednica tehničke kulture Istarske županije, a Školu su financijski potpomogli Hrvatski audiovizualni centar, Grad Pula i Istarska županija.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem broja mobitela 095/5581-853 do 16. studenog, putem e-maila pulskafilmskatvornica@gmail.com ili u Pulskoj filmskoj tvornici na dan početka škole.
 


www.skole.hr