2012-11-22 14:46:51

Otvorene prijave za ciklus radionica udruge Bioteka - "Bioteka u pokretu"

S ciljem da se djeci približe brojne biološke teme na vrlo zanimljiv, pristupačan i eksperimentalan način, udruga Bioteka pripremila je ciklus praktičnih radionica pod nazivom "Bioteka u pokretu".

Ciklus radionica "Bioteka u pokretu" sastoji se od niza radionica za djecu osnovnoškolske dobi diljem Hrvatske. Područja radionica su raznolika, a neka od njih su: biološka raznolikost lokalnih sredina (životinjski i biljni svijet), biologija čovjeka, zaštita prirode i okoliša, pravilna prehrana, hortikultura za djecu, kemija u kuhinji i molekularna biologija.

U tjednima i mjesecima koji slijede proširivat će se ponuda radionica, a sve novosti se mogu pratiti na portalu Biologija. Kako radionice izgledaju, može se pogledati na Facebook profilu udruge Bioteka.

Važna napomena: radionice nisu ograničene samo na Grad Zagreb - ako se prikupi dovoljan broj polaznika u drugim mjestima, radionice će se održavati na dogovorenim lokacijama.

Radionice predstavljaju učinkovit način nadogradnje gradiva naučenog u školi, a predstavljaju i važan doprinos buđenju znatiželje djece za biologijom, zaštitom prirode i okoliša  te općenito za znanošću koju djeca počinju smatrati zanimljivom i zabavnom.

Kako se prijaviti?

Cijena jedne radionice iznosi od 35 do 50 kuna po djetetu, ovisno o zahtjevnosti, materijalima, pripremi i trajanju radionice. Roditelji ili skrbnici koji žele prijaviti svoje dijete na radionicu, trebaju se javiti koordinatorici radionica udruge Bioteka, Kristini Duvnjak, prof. biologije, na e-mail: kristina.duvnjak@biologija.com.hr, nakon čega će primiti kratak prijavni obrazac koji treba ispuniti te se dogovoriti o svim drugim detaljima. Također, pozivaju se i profesori u školama, ravnatelji, knjižničari i predstavnici drugih organizacija da se jave ako žele ugostiti radionice u svojim prostorima.

Budući da udruga Bioteka (još) nema trajno osiguran prostor za provođenje radionica, načelno vrijedi da, kada se prikupi dovoljan broj polaznika (najmanje 10 djece po radionici), javlja se zainteresiranim roditeljima s mjestom i vremenom održavanja radionice, pri čemu se usuglašava sa svim polaznicima u pogledu prikladnosti održavanja termina.

Osoba za kontakt:

Kristina Duvnjak, prof. biologije, koordinatorica programa radionica udruge Bioteka mobitel: +385 98 937 89 55 e-mail: kristina.duvnjak@biologija.com.hr

 

Na portalu Bioteka dostupan je raspored radionica tijekom studenoga i prosinca 2012.


www.skole.hr