2013-03-20 16:55:00

Natjecanje Ponos domovine 2013. (eliminacijski test) - 21. ožujka

Udruga Ponos domovine u školskoj godini 2012./2013. provodi istoimeni projekt u srednjim školama pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Riječ je o provjeri znanja tročlanih ekipa učenika iz Domovinskog rata i odgoja, hrvatske povijesti, znanosti, sporta, kulture, religije i ostalih pozitivnih društvenih vrijednosti koja će se istovremeno diljem Hrvatske i u inozemstvu putem Interneta provjeriti sutra, 21. ožujka 2013.

Pozivaju se svi zainteresirani srednjoškolci da u navedeno vrijeme posjete internetske stranice Ponos domovine, gdje će sutra u 12 sati biti dostupan eliminacijski test od 40 pitanja.

Zainteresirani srednjoškolci moći će rješavati eliminacijski test uz prethodno upisivanje elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr, dobivenog od CARNeta.

Najbolje ekipe regionalno podijeljene prema blizini mjesta održavanja polufinalnih natjecanja odmjerit će potom znanje i tjelesne sposobnosti i vještine u II. gimnaziji Varaždin, srednjoj školi Juraj Kaštelan Omiš, srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir Krk i prostorima Sportske zajednice Našice. Najuspješnije ekipe sa svakog regionalnog natjecanja te još najboljih četiri ili pet ekipa (ovisi u rezultatu natjecatelja izvan Hrvatske) participirat će u finalnom natjecanju koje će se održati od 2. do 4. svibnja na Hrvatskom vojnom učilištu Petar Zrinski u Zagrebu. Pobjedničke ekipe i njihove profesore očekuju vrijedne nagrade i plakete, a pobjednike i laskavi naziv Ponos domovine 2013. Ove godine pokrovitelj će nagraditi najboljeg pojedinca prigodnim ručnim satom, a u finalu ekipe će raditi i na izradi projektnog zadatka.

 

Više o svemu svi zainteresirani mogu saznati redovitim praćenjem internetskih stranica www.ponosdomovine.hr.

 


www.skole.hr