2013-05-22 10:15:08

Ljetna tvornica znanosti 2013.

Od 21. do 27. srpnja u Samoboru i Čakovcu, te od 29. srpnja do 4. kolovoza u Splitu, održat će se Ljetna tvornica znanosti 2013. u sklopu koje će se održati brojne znanstvene radionice namijenjene osnovnoškolcima i srednjoškolcima.

Zainteresirani učenici mogu se prijaviti do 21. lipnja 2013. godine, a koje radionice se nude ove godine, mjesto održavanja, specijalni uvjeti na pojedinim radionicama i kako se prijaviti može se vidjeti na sljedećim poveznicama:

Čakovec Samobor Split

Radionice se održavaju u:

Čakovec, u Tehničkoj školi Čakovec (TIOŠ) Samobor, u Osnovnoj školi Samobor Split, u Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS).

Od ove godine u sklopu projekta  održat će se potpuno nove aktivnosti - edukacijski laboratorij u Splitu i Čakovcu.

Cilj ovog projekta je omogućiti djeci da dođu u kontakt sa znanošću na njima prikladan i zabavan način. U školi se obično ne susreće sa znanošću, već sa skupom činjenica koje je znanost otkrila. Kroz radionice se želi prikazati cijeli proces pronalaženja otkrića i korištenja tih ideja za neku praktičnu primjenu u svakodnevnom životu.

Svi koji žele sudjelovati u Ljetnoj tvornici znanosti, mogu se prijaviti za stipendiju koja će se dodijeliti ukupno za 30 učenika.

Više o svemu potražite na internetskim stranicama Ljetne tvornice znanosti.


www.skole.hr