2013-07-01 10:00:41

Osječko ljeto kulture 2013.

Već tradicionalna manifestacija, Osječko ljeto kulture, ove godine će se održati od 29. lipnja do 12. srpnja te ponuditi tridesetak probranih programa široke palete. Bojama svoje raznolikosti posjetitelje će uvesti u dramski i kazališni svijet, te predstaviti niz izložbi, književnih i dječjih programa.

Ulaz na sva događanja je besplatan a program raznolik i namijenjen svim dobnim skupinama.

Tako će Ljeto kulture malenim Osječanima približiti "Jamesove mačke" u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Redatelj Nikola Zavišić u jednu je predstavu uklopio "male dragulje", kako su prozvali prošle godine pronađene i objavljene dječje priče Jamesa Joycea, "Mačke Kopenhagena" i "Mačak i vrag" iz 1936. godine. Četiri heroine pojavljuju se u drami Marijane Nole "EU HEROINE" u produkciji osječke Umjetničke akademije i pod redateljskom palicom Roberta Raponje. Kroz satiričan i zabavan scensko glazbeni igrokaz u stilu "vodvilja", dame će prikazati dominantu ulogu žene u društvu.

Osim spomenutog, ova manifestacija nudi brojne programe, a raspored se može vidjeti na internetskim stranicama manifestacije.


www.skole.hr