2013-08-08 07:52:32

Međunarodni dan mladih u Splitu

Proslava Međunarodnog dana mladih koju organiziraju udruge Info zona, Kvart, MoSt, Pozitivna sila te Prijatelj, uz podršku Savjeta mladih Grada Splita, donosi dvodnevni besplatni program koncerata, plesa i crtanja grafita na atraktivnim gradskim lokacijama.

U nedjelju, 11. kolovoza, u klubu O'Hara organizira se doček Međunarodnog dana mladih uz Positive Session – break dance jam uz  DJ-eve RealOne & Wizekid (Zagreb) i koncert Cha Jah Tona (Split). Cat22 (Amsterdam) održati će predavanje o hip hop kulturi, a u O'Haru stižu i gosti iz ostatka Hrvatske, Njemačke te Francuske.

U ponedjeljak, 12. kolovoza, program započinje već u 9 sati ujutro, kada na 11 lokacija u centru grada kreće akcija Nema invalida u Splitu, u sklopu koje će se provokativnim porukama upozoravati na nepristupačnost ključnih institucija.

Od 10 sati starta program oslikavanja graffita u parku Emanuela Vidovića, Sloboda javne kreativnosti mladih, na kojima će raditi graffiti umjetnici i štićenici dvaju splitskih domova za djecu, uz stručni nadzor. Rezultati rada graffiti umjetnika neće biti dugo dostupni – raditi će na folijama koje se nažalost ne mogu sačuvati nakon uklanjanja – dok će štićenici svoje skice prenijeti na ceradu. Radovi će se moći pogledati do 20 sati.

Na najpopularnijoj splitskoj plaži od 12 sati kreće program Bačvice plešu, gdje će Centar plesa animirati kupače uz lagane chillout ritmove, zajedničke igre na pijesku te plesove Salsa, Zumba, Reggaeton, Hip hop, Rock'n'roll i Capoeira. Bačvice će plesati do 18 sati, nakon čega se fešta seli ispred Dioklecijanove palače.

Završetak proslave Međunarodnog dana mladih obilježiti će koncertno-filmski program Split za mlade, mladi za Split, , u kojem će se ispred Zlatnih vrata, sa početkom u 19 sati, održati koncert četiri benda iz Splita i okolice te projekcija kratkih filmova splitskih autora. U glazbenom dijelu programa nastupaju Beta Bombe (Supetar), Riffovski (Split), Hangin' Village (Split), M.O.R.T. (Sinj) te DJ Nortrom B2B Dubok (Split), dok će se u filmskom dijelu programa prikazati kratki film Od srca, te kratki filmovi i video spotovi nastali u produkciji Kino kluba Split: Fancy but still underground, We will have stories we'll never tell,  More šumi, val se pjeni, Last call, Frog Frog Dog: Frog Frog Dog, Small Change te Pohyeye, a program završava u 1 sat.

Na svakoj će lokaciji, na određeno vrijeme, biti dostupan Moblini info pult, na kojem će zainteresirani moći saznati sve o mogućnostima koje se nude mladima te upoznati se sa radom udruga mladih i za mlade u Splitu.


www.skole.hr