2013-09-19 10:27:45

Započinje Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici

Ovogodišnje Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici (HONI) započinje 28. rujna, a održat će se kroz šest kola natjecanja. Svako kolo sastojat će se od trosatnog rješavanja osam zadataka u programskim jezicima Pascal, C i C++.

Podsjećamo, riječ je o natjecanju u programiranju putem Interneta na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani učenici iz Hrvatske i cijelog svijeta.

Kroz sedam godina održavanja HONI se profilirao u značajno i dobro prihvaćeno informatičko natjecanje koje bilježi veliki odaziv natjecatelja. Velike pohvale ovom programu dao je i Međunarodni informatički olimpijski odbor, koji nadzire Međunarodnu informatičku olimpijadu (International Olympiad in Informatics - IOI).

Ovogodišnji zadaci bit će rangirani po težini s različitim brojem bodova, a prva će četiri zadatka biti primjerenija učenicima osnovnih škola. Svaki natjecatelj moći će rješavati bilo koji zadatak po svom izboru, te će biti objavljeni bodovi svih 8 zadataka, ali ukupni broj osvojenih bodova bit će jednak zbroju bodova 5 zadataka koji tom natjecatelju ukupno donose najviše bodova.
 
Termini održavanja natjecanja u školskoj godini 2013/2014 su:

28. rujna 2013. 9. studenoga 2013. 7. prosinca 2013. siječanj 2014. veljača 2014. ožujak 2014.

Sve ekipe koje žele sudjelovati u ovogodišnjem HONI programu moraju se prijaviti tako da voditelj ekipe na e-mail adresu honi@hsin.hr pošalje sljedeće podatke:

naziv škole/kluba mjesto županija ime prezime broj telefona e-mail adresa voditelja ekipe.

Primjere zadataka, test podataka i rješenja s prošlogodišnjih HONI natjecanja možete pronaći ovdje.
 
Hrvatsko otvoreno natjecanje u informatici u školskoj godini 2013/2014 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatske zajednice tehničke kulture.


www.skole.hr