2013-10-11 08:43:01

3. samostalni stručni skup Hrvatske udruge školskih knjižničara

Treći samostalni stručni skup, u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara, povodom obilježavanja Međunarodnoga mjeseca školskih knjižnica 2013., održat će se 18. i 19. listopada 2013. u Vukovaru, Ružičkina kuća – hotel Lav. Tema skupa je Znanje koje gradi mostove: jedan prilog toleranciji i međusobnom razumijevanju, a prijave za sudjelovanje otvorene su do 14. listopada.

Skup je namijenjen svim školskim knjižničarima Republike Hrvatske, knjižničarima dječjih odjela narodnih knjižnica i stručnjacima koji se bave školskim knjižničarstvom.

Tema Skupa 'Znanje koje gradi mostove' ukazuje na posebnosti multikulturnoga okruženja u kojemu djeluju školske knjižnice te na njihovu ulogu u izgradnji interkulturnoga dijaloga. Stručni skup programski će se ostvariti u tri tematska bloka (I. dio vezan je uz sociološko-teorijski pristup multikulturalnosti; II. dio odnosit će se na stručno-pedagoško gledište te kulturnu i javnu djelatnost u knjižnici; III. dio ponudit će primjere dobre prakse) i okrugli stol na temu Mali/e jezici/kulture u europskim realitetima – uloga školskih knjižnica u očuvanju nacionalnoga identiteta.

Predavači su ugledna imena s hrvatskih fakulteta, institucija i ustanova. Na sudjelovanje u radu okrugloga stola su pozvani su gosti iz zemalja u okruženju tako da će Skup imati međunarodni karakter.

Za drugi dan Skupa predviđen je stručni izlet koji uključuje obilazak Spomen-doma Ovčara, posjet školi i školskoj knjižnici OŠ Julija Benašića u Iloku, obilazak Franjevačkog samostana sv. Ivana Kapistrana u Iloku i razgledanje knjižnice Franjevačkog samostana, razgledanje Iloka, ručak i druženje u Hotelu Dunav u Iloku.


www.skole.hr