2013-10-14 14:38:22

Dubrovnik film festival 2013.

Drugo izdanje dubrovačkog filmskog festivala djece i mladeži mediteranskih zemalja ove godine će se pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika održati od 17. do 20. listopada. Pristigla su 124 filmska uratka iz jedanaest različitih zemalja.

Festival, koji je nastao kao plod suradnje ustanove Kinematografi Dubrovnik i Udruge Luža u svom drugom izdanju će ponuditi selekciju od pedeset naslova igranog , animiranog, dokumentarnog i slobodnog žanra podijeljenih u dvije dobne skupine, animirani natjecateljski program za škole, raznovrstan popratni program te tri festivalske radionice za dubrovačku djecu. Riječ je o radionici stop-animacije voditelja FKVK iz Zaprešića, prošlogodišnjih pobjednika u kategoriji animiranog filma po izboru djece, radionici dokumentarnog filma španjolske udruge A Bao a Qu iz Barcelone, te radionici dizajna filmskih plakata profesora likovnog odjela Umjetničke škole Luka Sorkočević.

Uz ponovnu prijavu svih prošlogodišnjih natjecatelja, ove godine su stigli i radovi dvadesetak novih udruga koje rade s djecom, a organizatori su posebno zadovoljni činjenicom da se lista  zemalja sudionica proširila i na Italiju i Izrael. 

Više o svemu može se vidjeti na adresi http://www.duff.kinematografi.org/index.php/hr/.


www.skole.hr